Akustik Halı
Elif Selin Kuş
Elif Selin Kuş
June 30, 2021
Ortalama Okunma Süresi
0

Akustik Halı - Nedir, Sesi Engeller mi ? - Uzman Akustik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği "Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik" ile 31 Mayıs 2018 tarihinde resmi olarak akustik proje ve ses yalıtım çözümleri hayatımıza girmiş oldu.

İş yerlerinde, otel, sinema ve spor salonları gibi kalabalık ve sesli çalışma ortamların da artık akustik çalışmaları yapılmaktadır. Uzman Akustik olarak yapınızı inceliyor ve en iyi ses yalıtımı konusunda sizlere yardımcı oluyoruz. İç mekanlarda günümüzde en çok Akustik Halı yöntemi tercih edilmiştir.

Akustik Halı Nedir ?

Ses yalıtımını sağlayan zeminlerde hem kaymayı hem de titreşimi engelleyen kauçuk tabanlı halılardır. Alev almaya da son derece dirençli ses yalıtım tercihidir. İş yerinizde güvenle kullanabileceğiniz akustik halılar renk seçenekleri ile de çalışma ortamınızı renklendirecektir.

Akustik Halı Nerelerde Kullanılır ?

Ses akustik yalıtımının en yaygın kullanıldığı alan şüphesiz sinema salonlarıdır, Bir film oynarken dışarıdan sesini duyamamamızın nedeni akustik proje ile tasarlanmış olmasıdır. Plaza katlarında faaliyet gösteren işletmeler de artık çevrenin rahatsız edici gürültüsünden korunmak için akustik halı tercih etmişlerdir. Toplantı odaları, müzik kayıt odaları, kütüphaneler gibi bir çok ortak kullanım alanlarında akustik halı tercih edilmekte.

Akustik Halı Sesi Engeller mi?

Bulunduğunuz yapının mimari yapısına göre de bu durum değişiklik gösterse de mm ölçüde kalın bir akustik halı alt katınızdan gelecek sesi de sizlerden ona gidecek gürültüyü de engelleyecektir.

Akustik Halı Yıkanır mı?

Günlük hayatta kullandığımız halılardan çok daha rahat bir şekilde temizlenip yıkanmaktadır. Kirlenen alanı doğrudan köpüklü suyla yıkayıp temizleyebilirsiniz. Genel olarak sene de bir kere yıkattığınızda uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceğiniz neredeyse ömürlük halılardır.

Yorum Yap


* Zorunlu Alan
* Zorunlu Alan
* Zorunlu Alan

Henüz Yorum Yapılmamış