Akustik Proje Hangi Yapıları Kapsar?
Hakan Karaca
Hakan Karaca
July 27, 2020
Ortalama Okunma Süresi 4:11
0

Akustik Proje Hangi Yapıları Kapsar?

Bina yapımı, artan nüfusa ve teknolojinin gelişimine paralel olarak en fazla gelişen sektörlerin başında geliyor. İnşaat sektöründeki bu ilerlemeyle birlikte, kullanıcılar da yaşam alanlarındaki beklentilerine ve modern yaşamın gereklerine göre tasarlanmış pek çok yenilikten faydalanma imkanı buluyor.

Türkiye’nin öncü akustik firmalarından olan Uzman Akustik, günümüzün en temel problemlerinden olan gürültü kirliliğine karşı ürettiği çözümlerle, yaşam alanlarınızı dışarıdan gelen gürültülere karşı koruyarak, huzurlu ve keyifli zaman geçirmenize olanak sağlıyor.

Gürültü Kirliliğine Akustik Çözüm

Çok farklı nedenlerle ortaya çıkabilen gürültü kirliliği, insan yaşamını etkileyen başlıca unsurlardan birisi. Yoğun geçen bir günün ardından evde dinlenmek, ders çalışmak ya da hazırlamakta olduğu bir proje üzerinde çalışmak isteyenlere değin geniş bir kesimin rahatsız olduğu gürültü kirliliği, sadece fizyolojik değil psikolojik olarak da pek çok olumsuz etkiyi beraberinde getiriyor. Bu nedenle, gürültü kirliliğine karşı üretilen akustik çözümler, uzmanlar tarafından binalarda bulunması gereken başlıca özelliklerden birisi olarak kabul ediliyor.

Uzman Akustik, Binaların Gürültü Karşısında Korunması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında verdiği mimari akustik rapor, mimari akustik proje, gürültü ölçümü hizmetleri, ses yalıtımının düzenlemesine dair sunduğu detaylı yapısal çözümler ve profesyonel yaklaşımı ile sektörün en çok tercih edilen firmaları arasında yer alıyor.

Hangi Yapılar Akustik Proje Kapsamında Değerlendirilir ?

• 31 Mayıs 2019 tarihinden itibaren yapı ruhsatı alacak bazı binalar için zorunlu hale getirilen mimari akustik çözümler, gerek ev ve iş yeri gibi kapalı gerekse konser salonu gibi açık alanlarda rahatlıkla uygulanabiliyor.

• Binadaki kat sayısı 7 ve 7’den fazla olan yapıların (bodrum ve çatı katları hariç) yönetmelik gereği zorunlu olarak akustik sistemine sahip olması gerekiyor.

• Konut+restoran/kafe ya da konut+süpermarket/alışveriş merkezi gibi iki kullanıma sahip olan yapılar da yine zorunlu akustik sistemi kapsamına giriyor.

• Bunun dışında toplam olarak 2000 m2’nin üzerinde alana sahip olan ev dışındaki yapıların da akustik sistemi bulundurması gerekiyor.

• Konser ve tiyatro salonları ya da canlı müzik aktivitelerinin yapıldığı mekanlar da, akustik çözümler gerektiren yapılar arasında yerini alıyor. Özellikle yüksek sesli aktivitelerde çevrede yaşayanların gürültüden rahatsız olmaması için, bu tür binalara yönetmelik gereği zorunlu olarak akustik çözüm öneriliyor.

Akustik Çözümlerle Zorunluluk Kapsamı Dışında da Olsa Yaşam Kalitenizi Arttırın

Ev ya da işyeriniz yönetmelik gereği zorunluluk kapsamına girmese dahi, Uzman Akustik’in profesyonel kadrosundan yardım alarak yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz. Uzman Akustik’in profesyonel ve her biri alanında yetkin, güleryüzlü çalışanları tarafından gerçekleştirilecek gürültü ölçümü ile yaşam alanlarınızdaki gürültü seviyesini ölçtürebilirsiniz.

Yüksek teknolojiye sahip ve her türlü sesi algılayan hassas ses ölçüm cihazları sayesinde minimum seviyede yanılma payı ile sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca adınıza düzenlenen akustik gürültü raporu ile yaşadığınız yerde ya da iş yerinizde almanız gereken önlemleri kolayca görebilirsiniz. Çevrede çok fazla aktivitenin olduğu ve gürültü kirliliğinden şikayet ettiğiniz bir bölgede yaşıyorsanız, alacağınız akustik yardım sayesinde evde geçireceğiniz zamanları daha huzurlu hale getirebilir, ailenizle ve arkadaşlarınızla olan sohbetlerin tadını arttırabilir, çalışma performansınızı yükseltebilirsiniz. Bebek ve çocuklu aileler için de hayat kurtarıcı olan akustik projeler, gürültü kirliliğine karşı sunduğu çözümlerle, uyku düzeninin bozulması gibi olumsuz durumları da ortadan kaldırıyor.

Ayrıca sadece bebekli ve çocuklu aileler için değil evde ileri yaşa sahip büyükleriyle birlikte yaşayan kimseler için de ideal bir çözüm sunan akustik projeler, gürültü kirliliğini önleyen yapısı ile büyüklerin de zamanını daha huzurlu, verimli ve keyifli geçirmesine olanak sağlıyor.

Yorum Yap


* Zorunlu Alan
* Zorunlu Alan
* Zorunlu Alan

Henüz Yorum Yapılmamış