Kapalı Mekanlarda Sesin Yayılmasını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır ?
Elif Selin Kuş
Elif Selin Kuş
June 26, 2021
Ortalama Okunma Süresi 2
0

Kapalı Mekanlarda Sesin Yayılmasını Önlemek İçin Yapılması Gerekenler ?

Kapalı mekanlarda sesin yayılmasını önlemek için birtakım ses yalıtımları yapmanız gerekmektedir. Ses yalıtımının tam sağlıklı bir şekilde olması için ise yumuşak ve gözenekli bir yapıda olması gerekir. Kullanılacak malzemelerin içinde hava boşluklarının yaratılması bunun en büyük sebeplerinden biridir.

Ses yalıtımı için kullanılan yalıtım malzemelerinin içinde genellikle strafor, pamuk, sünger, yün, kumaş, hâlı, keçe ve cam yünü malzemeleri bulunmaktadır. Sesin yayılmaması için diğer bir yöntem ise binalar henüz daha yapım aşamasında iken tuğla ve sıva arasına eklenebilecek olan ses yalıtım malzemelerini koymaktır.

Odadaki Ses Yankısı Nasıl Engellenir ?

Odadaki ses yankısı nasıl engellenir sorusunun seçenekleri şunlardır; -Odada bulunan eşyalar için doğru yerler seçilmeli -Sirkülasyon olacak alanları ile ana alanlar doğru ve uyum açısında birbirleri ile doğru bir şekilde eşleştirilmeli -Odada ses yalıtımı için önemli olan duvar,tavan ve boyalar için doğru malzemeler kullanılmalı -Ses emici malzemeler seçip bu malzemeleri doğru noktalara yapıştırılmalı -Oda için rezonans karakteri çıkarılması -Oda içerisinde belirli bir ses seviyesi belirlenmesi ve o seviyede oda içinde hareket edilmesi -Odadaki çok fazla ses oluşturacak ses kaynaklarının odanın dışına çıkarılması -Masa Seperatörü -Akustik Paravanlar, Ahşap Paneller, Yüzer ve Sarkık Paneller, Baffle, Kumaş Kaplı Paneller, Ses Kesici Akustik Süngerler, Ses Kesici Basotect Süngerler, Renkli Tekno Touch Süngerler Yukarıdaki listede yazılanlardan size uygun olanları kullandığınız takdirde sadece yankı oluşumunu engellemek ile kalmaz aynı zamanda ses yalıtımı da sağlar.

Ses Yankılanması Neden Olur ?

Ses yankılanmasına neden olan faktörler bulunduğu ortamda göre farklılık gösterebilmektedir. Bu farklılıkları örneklendirecek olursak eğer evlerimizde minimalist bir düzen eşliğinde oturuyorsak sesi fazla bir şekilde odanın içinde kalmasını sağlayamayacak kadar az eşya var ise o zaman ses yankılanması olabilir. Bina yapılırken binanın duvarlarında konulmayan yalıtım malzemesi de ses yankılanmasına sebep olabilir.

Ses Yalıtımında Uzman Akustik!

Yaklaşık olarak 20 seneden beri Ses yalıtımı sektöründe hizmet veren yenilikçi özelliği ve bulunduğu kaliteli ve büyük projeler ile öne çıkan Uzman Akustik sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyor. Tecrübeli ve yeni fikirlere açık olan sağlam kadrosu ile başarılı bir firma olma yolunda hızla ilerleyen, inovatif düşünceler ile kendilerini alanlarında geliştiren Uzman Akustik siz değerli müşterileri için ses yalıtım hizmetlerine kalitesi ile devam ediyor.

Akustik Proje ve Rapor Nedir ?

Hem akustik proje hem de akustik rapor ses yalıtımının sağlanması noktasında son derece önemli terimlerdir. Alanında yetkin firmalardan biri olan Uzman Akustik deneyimli ve profesyonel kadrosu ile sizlere hem akustik proje hem de akustik rapor noktasında hizmet vermektedir.

Akustik Proje Akustik proje,binalarımızın belirli yönetmeliklerin hükümleri kullanılarak hazırlanan ve amacı binaların gürültüye karşı korunması için hazırlanan proje ve detay çizimlerini anahtar paftaları, hesap ve/veya ölçüm sonuçlarını, değerlendirme raporlarını gösterir. Ses yalıtımına dair detaylı çözümler içeren bir projedir.

Akustik Rapor Ülkemiz bakanlıklarından biri olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlemesi ile “Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik” kanunu ile yapılan yapılarda yapı ruhsatını alabilmek için zorunlu şartlardan biri haline gelmiştir.

Yorum Yap


* Zorunlu Alan
* Zorunlu Alan
* Zorunlu Alan

Henüz Yorum Yapılmamış